Homework Help Plz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10 Points For An Explained And Correct Answer?

PLEASE HELP ME EXPLAIN AND GIVE ME AN EXAMPLE. THANK YOU.! ๐Ÿ˜€
1. A laptop is on sale at $1050. The original price was $1500. What percentage was discounted?
2. From 3.6 kg of fresh salmon, you can get about 2880g of smoked salmon. What percentage of the fresh salmon is lost by smoking?

Both comments and pings are currently closed.

8 Responses to “Homework Help Plz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10 Points For An Explained And Correct Answer?”

  1. SumDude says:

    1 (old – new) / old
    #2 – ditto, after converting to same base

  2. Vedabit says:

    1)To find the discount percentage..do this :-
    (1500-1050/1500)*100 = 30%
    eg : suppose you buy a pencil for dollar 2. and decide to sell it at dollar 1.5..you do this:
    (2-1.5/2)*100
    2) OK
    I don’t really know about salmons..but do this:
    3.6kg = 3.6*1000g = 3600g.
    now, to find percentage, divide the smoked salmon grams by fresh salmon..
    so..we are at : (2880/3600)*100 = 80%
    it’s the same as earlier except, you don’t need to subtract anything ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜€

  3. Bob says:

    ans for first question is 30%
    ans for second is 20%

  4. Klik says:

    1 (1500-1050)/1500*100 = 30%
    (Old price- new price) / old price, then multiply by 100 to get the percentage.
    2 (3600-2880)/3600*100 = 20%

  5. Devang S says:

    1.) Yu need to kno wat % is discount-
    frst yu need to kno how much is the discount offered, so discount-
    1500-1050=$450
    So discount=$450
    Now yu need to kno the % of discount so simply take-
    450รท1500(original price)ร— 100(percentage)
    =30
    answer-30%
    2.)here you need to kno what % of salmon is lost, so frst find amount of lost salmon-
    (3.6kg=3.6ร—1000 so amount=3600gm)
    3600-2880=720 gm
    Now as we did in frst part, find the percentage-
    720รท3600(original amoumt)ร— 100
    =20
    Answer-20%
    hope you get it!

  6. Samuel says:

    1. K so, the Lappy was sold at 1050 dollars and the original price was $1500 so the money discounted down was 1500-1050=$450. Percentage is always calculated on the original price, because the discount was levied on the original price so :
    discount
    —————— X 100
    Original value
    450
    ——- X 100 [ (450/1500)X100 ]
    1500
    so the answer by calculating is 30%
    2. 3.6 kg of salmon is same as 3600g(as 1kg=1000g). So if you can relate this to the laptop question,the original price corresponds to 3600 g of fresh salmon and 2880 g corresponds to the salmon that has been smoked. so the amount of salmon lost by smoking(corresponding to amount of discount) is 3600-2880=720 g.So by same formula:
    720
    ——– X 100
    3600
    so by calculating we get 20% as the answer
    I would suggest Google some more questions of percentage if u have got the nick……..to get it perfectly
    Anyways i hope i helped ^.^ .Anything anytime ask and get
    U

  7. ganesh says:

    $1500 – discount = $1050
    so the discount is $1500 – $1050= $450
    so how much 450 in percentage/ if $1500 X (Y%) = $450 by doing cross multiplication
    den Y/100 =450/1500 so Y/100 = 0.3 therefore Y = 0.3 X 100 which gives Y =30%
    2) 3.6 kg in g is 3600 g where 3600g – 2880g = 720g
    the lost salmon is 720g in weight so 720g over the total salmon weight is 720/3600 X 100
    will give in percentage of 20%

  8. Photofox says:

    Really, these are quite basic math questions. I don’t think you were paying full attention during class!

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon and web hosting reviews