How to calculate the Gross value of a discounted sum?

I have received an invoice for £6966.20 which includes 3% discount. How do i calculate the gross figure?

Previously for working back a discount of 3% i have been told to ad 1/39th of the sum.

what would be the process for working back 3% discount?

Both comments and pings are currently closed.

3 Responses to “How to calculate the Gross value of a discounted sum?”

  1. PrivateBanker says:

    Full price = discount price / (1 – discount in decimal form)….
    = 6966.20 / (1 – 0.03)
    = 6966.20 / 0.97
    = 7,181.65 <rounded to the nearest penny

    check math:
    With a 3% discount you are paying 97% of the full price…
    7,181.65 * 0.97 = 6966.20

  2. The Ghost of Christmas Past says:

    6966.20 = Gross Value * (1 – 3/100) = Gross Value * 0.97
    Gross Value = 6966.20 / 0.97

  3. Cala says:

    The original price was 100%. You have paid 97%.
    So divide your price by 97 then multiply it by 100 to get the original price:

    £6966.20/97 = 71.81 x 100 = £7181 (Give or take a few pence, depending on how many decimal places you work to).

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon and web hosting reviews